2012-04-02 - Jak poskytovat 1. předlékařskou pomoc

Název

2012-04-02 - Jak poskytovat 1. předlékařskou pomoc

Popis

Nejprve se zúčastnili učitelé praktického semináře na toto téma, druhý den pak podobné praktické cvičení s přednáškou absolvovali také všichni žáci školy od 4. ročníku. Akce byla uskutečněna ve spolupráci s o.s. Českobroďák.
První pomoc a Protidrogová prevence na Základní škole a Praktické škole Český Brod, Žitomířská

První pomoc patří mezi základní a nejdůležitější dovednosti každého z nás. Nebát se a efektivně pomoci druhému v nouzi není snadné a je třeba se tomu i prakticky učit. Českobroďáci tentokrát s kurzem první pomoci navštívili Základní školu a Praktickou školu Český Brod. Dne 2. 4. 2012 byl uskutečněn praktický seminář pro pedagogický sbor a 3. 4. 2012 pro žáky od 4. ročníku ZŠ. Tento kurz byl tematicky upraven dle potřeb a požadavků vedení školy. Byly nastíněny situace, s kterými se pedagogičtí pracovníci a děti mohou setkat.

Seminář vedl dlouholetý záchranář Jan Veselý ze Středočeské záchranné služby. Sám záchranář byl překvapen s jakou otevřeností a zaujetím především děti přistupovaly k tomuto kurzu. Při praktické ukázce si žáci například vyzkoušeli nepřímou masáž srdce na resuscitační figuríně. To nebylo jediné, co bylo možno vidět při praktické ukázce. Následovalo ošetření tepenného krvácení, popálenin nebo demonstrace postupu při záchraně tonoucího. To vše bylo zvládnuto skoro ve dvou hodinách a tak byl plnohodnotně využit čas určený tomuto kurzu. Děti panu Veselému poděkovaly a už nyní se těší na další jeho návštěvu školy s kurzem první pomoci.(celý článek www.ceskobrodak.cz)

Období

Statistiky

  • 20 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-04-02 - Jak poskytovat 1. předlékařskou pomoc
Komentáře Přidat